2018 metų tikslai

Prasidėjo nauji metai, tai ir pažadų sau prisigalvojau, kad nebūtų taip nuobodu gyventi 😀 Na, reikia kažko, kad būtų ko siekti, kad galėtum pažiūrėti, kiek per metus paaugai ir ar paaugai kiek nors. Pažadų ne tiek jau ir daug, tačiau tikrai nemanau, jog visus pavyks įgyvendinti. Ne todėl, kad nesugebėčiau, bet todėl, kad ne viskas nuo manęs priklauso. Gaila, kad pati negaliu kažko palenkti į savo, bet ką padarysi. Na, o kai kur vien tik mano pastangų reikia. Taigi mano pažadai šiems metams:

  1. Daug mokytis ir dirbti. Kadangi darbas naujas, tai reikia daug naujo išmokti. Bet viskas su laiku, o ir kolegos manau padės išmokti naujų dalykų ir daug ką sužinoti.
  2. Daug vaikščioti. Čia jau įprotis… Džiaugiuos, kad turiu kur pasivaikščioti Vilniuje, kad senamiestis netoli ir nereikia galvoti kur eiti arba važiuoti vis iki centro. Jeigu butas vis dar būtų Naujojoje Vilnioje, tai nusišaućiau, nes atstumas iki centro pakankamas, kad nusibostų važiuoti kiekvieną dieną. Gaila, kad iki darbo negaliu nueiti pėstute, tačiau dažnai pasilieku 10 ar 20 min ėjimą iki jo. Kai įpranti, tai neatrodo, kad atstumas kažkoks yra.
  3. Kartotis rusų ir latvių k žinias. Rusų kalbos reikia Vilniuje, nes turistų nemažai, o ir dabar didelis pliusas darbinantis. Na kuo daugiau kalbų mokėsi, tuo geriau bus žinoma. O latvių kalba artima mums, karts nuo karto apsilankau, tai kodėl nemokėti pasakyti šiek tiek daugiau nei „paldies“, „ludzu“ ar net „es esmu lietuviete“? Visiems smagu būna iš užsieniečio išgirsti bent žodį kalba, kurią puikiai žinai 🙂
  4. Dėl užsienio nežinau, tačiau vietoje tikrai keliausiu. Jeigu ne su tėvais, tai viena. Labai noriu apsilankyti Klaipėdoje pavasarį, nes buvimas žiemą ne toks įdomus buvo. Aišku smagu buvo, o dar tada su klasioku susitikau, kuris parodė šiek tiek Klaipėdos. Vienas iš planų, tai praleisti dieną Rygoje ir tikiuos pavyks taip padaryti.
  5. Perskaityti bent 5 knygas. Kas mane žino, tai žino, kad knygų skaitymas tikrai ne man. Nepatinka visa tai. Vaikystėje tai buvo daroma prievarta, tad dabar tai baisiai nemiela… Bet tikiuosi, jog tas 5 įveiksiu. O jeigu ne, tada kitiem metam bus dar daugiau skaitymo.
  6. Susirasti vaikiną. Jau gal pribrendo. Aišku įdomiau kai gali su keliais bendrauti, bet kai gyvenimas susitvarkė kaip noriu, tai atsirado didesnis noras turėti žmogų šalia. Tik kad kai kas sako, kad mano norai dideli, bet taip nutiko dėl to, kad simpatija buvo toks, kokio norėjau, tai dabar kartelė daug aukščiau kitam. Nors tokių, kokių ieškau tikrai yra ir bendrauju su tokiais pasirodo (visai neseniai daėjo :D). O kaip viskas bus matysim. Kaip mano simpatija prieš kokius 5 metus sakė, kad gyvendama Vilniuje viena nebūčiau ir jo žodžiais imu tikėti, nors ir nieko dar nėra.
  7. Džiaugtis kiekviena diena. Būdavo dienų, kai galvodavau „šūdina buvo diena“. Bet nemačiau, kad gal tą dieną kažkas praleido pro duris pirmą, kad gal kažkas nusišypsojo einant gatve, o gal tiesiog gavau žinutę iš draugės 🙂
  8. Surengti parodą M. Mažvydo bibliotekoje. Didelis noras surengti parodą nacionalinėje bibliotekoje. Tai būtų svajonės išsipildymas. Juk kiek žmonių ją aplanko… Kiek žmonių pamatytų mano kolekciją, kiek žmonių sužinotų, kad ir skirtukus kolekcionuojančių žmonių yra. O rengti parodas patirties jau turiu. Greit bus 5-oji paroda Vilniaus miesto savivaldybėje. Man sekasi visur išskyrus meilės reikalus 😀
  9. Daugiau rūpintis savimi. To man seniai reikėjo, bet vis kažkas viduje sakydavo „vėliau, palauksi dar“. Dabar kai labai daug laiko praleidžiu viena ir turiu gražaus laiko pagalvoti apie viską, tai pagalvojau, kad jau laikas tam. Suaugau gal į protą 😀
  10. Daugiau pasidomėti fotografija. Visai apleidau tai. O sakau, kad fotoaparatas mano geras draugas. Taip, man patinka fotografuoti, bet žiūriu, kad reikia daugiau apie tai sužinoti. Nežadu tuo užsiimti rimtai, bet pagrindai nepakenks. Kai ką žinau, bet žinias reikia gilinti. O kur dar photoshop’as, su kuriuo dirbti reikia išmokti daugiau.
  11. Išmokti vairuoti. Be teisių niekur šiais laikais. Noro nulis, bet juk reikia. Nežinau kaip bus, nes kai nėra noro, tai ir mokytis labai sunku būna. Bet gal dar ateis tas noras, labai tikiuosi.
  12. Daugiau gaminti. Viena nauda iš gyvenimo vienai, tai galimybė pasigaminti kažką įdomesnio, dar negaminto. Aš iš tų, kuriem gaunasi gerai iš pirmo karto (na druskos trūkumas nėra minusas, jos galima užsibarstyti patiems). Viskas iš močiutės matyt. Juk ji buvo šeimininkė savo broliui kunigui, ruošdavo balius. Tai viskas paveldima.
  13. Nenuleisti rankų, jeigu kažkas nepavyko. Dažnai man nebesinori daryti, jeigu nepavyko. O dabar bandysiu susikaupti ir taisytis. Juk niekam iš pirmo karto nepavyksta. Tam reikia įgūdžių. Taigi stengsiuos pasitempti
  14. Daugiau pasitikėti savimi. Neaiškinsiu apie jo neturėjimą, nes ir taip dauguma žino dėl ko tai ir nenoriu prisiminti viso to… Išvykus į Vilnių iš kažkur to pasitikėjimo savimi atsirado žymiai daugiau. Aišku gyvenimas vienai duoda daug. Imi viską daryti ir matai, kad viskas gerai gaunasi ir pradedi pasitikėti savo jėgomis.
  15. Daugiau šypsotis. Paprastai daugiau šypsaus kai kažkas įkrenta į širdį. Bet dabar save pagaunu, kad tiesiog man gera nuotaika ir šypsaus. Šiauliuos taip atrodyčiau keistai, o Vilniuje dzin visiems.
  16. Daugiau gerų darbų. Šiais metais nusprendžiau, kad padarysiu dar daugiau gerų darbų. Ir nebūtinai tai pagalba kažkam, o ir kraujo duosiu kiek galėsiu. Žodžiu būsiu kaip niekad gera 😀

Tikiuos, kad pavyks bent didžiąją dalį padaryti. Gaila, kad ne viskas nuo manęs priklauso, bet kas priklauso, tai padarysiu ką galiu, kad viskas vyktų kuo geriau. Žinau, kad būsiu laiminga, jeigu bent kelis padarysiu iki galo. O ypač tuos, kuriuos seniai reikėjo padaryti.

 

 

Share

Comments are disabled for this post